Nezávislá a kvalifikovaná menová politika České národní banky v 90. letech - Sergi, Bruno S.
Prechod českej ekonomiky na ekonomiku trhovú. Zriadenie Českej národnej banky (ČNB). Nezávislosť centrálnej banky. 2 ukazovatele nezávislosti: politický a ekonomický. Tabuľky nezávislosti Bundesbanky, Európskej centrálnej banky a ČNB. Vzťah medzi nezávislosťou centrálnej banky a infláciou.