Peněžní a měnová politika v transformující se ekonomice - Žák, Milan
Rozhovor s guvernérom ČNB J. Tošovským o dôležitosti menových a finančných otázok pre rýchlo postupujúcu transformáciu ekonomiky na trhový systém. Odpovede na otázky: kľúčový problém v súčasnej transformácii, vzťah medzi infláciou a peňažnou zásobou, konvertibilita českej meny, politika ČNB, tempo inflácie, pozitívna úroková miera, kurzový systém, bankové operácie na voľnom trhu, zadlženosť verejného sektora.