Regulovanie peňažnej zásoby - Dovčiak, Peter
Prvoradá úloha centrálnej banky je kontrola ponuky bankových zdrojov, regulácia ponuky peňazí s cieľom dosiahnutia cenovej stability. Udržanie stabilnej kúpnej sily vytvára menové predpoklady pre dlhodobý hospodársky rast. Centrálna banka pri realizácii menovej politiky, môže ovplyvniť menovú stabilitu len nepriamo a po uplynutí určitého času. Celé toto obdobie možno označiť ako mechanizmus prenosu (Transmission mechanismus).