Organizované trhy musia poskytovať viac výhod ako priame obchody - Bridle, T.
Odporúčania spracované skupinou expertov FSVC (Financial Services Volunteer Corp. - Zbor pre poskytovanie dobrovoľných finančných služieb) podporovaného Agentúrou USA pre medzinárodný rozvoj - USAID - na požiadanie ministra financií SR. - 90 perc. obchodov na slovenskom kapitálovom trhu prostredníctvom priamych, neverejných transakcií, príčiny. Problém troch organizovaných trhov - neposkytujú komplexné služby účastníkom, nedostatok trhových informácií. Pri vysporiadaní a úhrade obchodu systémové nebezpečenstvo: fungovanie vyrovnávacieho strediska - PVT - ako súkromnej ziskovej firmy. Riešenie.