Schodok medzi príjmami a výdavkami núti Fond národného majetku SR urýchlene privatizovať - Hajko, J.
Funkcie FNM (1993) ako inštitúcie transformujúcej na základe schválených privatizačných projektov štátny majetok do súkromných rúk, v súčasnosti zvýšené úlohy pri financovaní a majetkovom krytí záväzkov štátu voči rôznym inštitúciám. Príjmy a výdavky FNM v r.1993, predpoklad na r.1994 - vysoké výdavky, krytie schodku 6,7, resp. 10,2 mld Sk predajom účastín 6 lukratívnych slovenských spoločností.