V Košiciach buduje súkromný podnikateľ Mestské informačné centrum - Lipták, Z.
Činnosť Mestského informačného centra budovaného súkromným podnikateľom so zásadou, že si musí komerčnou aktivitou zarobiť toľko, aby obslúžilo turistov zadarmo. Budovanie informačnej databázy firiem a služieb mesta, využitie, vydávanie publikácií pre turistov, predaj lístkov na kultúrne podujatia, sprostredkovanie ubytovania atď. Služby zahraničným turistom stratové. Asociácia informačných centier Slovenska, jej tri koordinačné centrá a činnosť.