Šedá ekonomika v Polsku
Zhruba 20 perc. hrubého domáceho produktu Poľska predstavuje šedá ekonomika. V r. 1989 - 1993 prešiel daňový systém značnými zmenami. Daňové úniky a daňové priestupky zistené kontrolami finančných úradov. Otvorenie hraníc a hospodárska kriminalita. Práca načierno.