Názory na minulosť MMF a Svetovej banky sa zhodujú, perspektívy sú však naďalej nejasné - Palko, F.
Z výročného zasadania IMF a Svetovej banky v Madride 4.-6.10.1994. Hodnotenie príspevku oboch inštitúcií k stabilite svetovej ekonomiky (50 rokov Bretton-Woodskych dohôd a činnosti oboch inštitúcií). Sporné názory na budúcnosť IMF a SB, výkonný riaditeľ M. Camdessus a zástupcovia G 7 o SDR (Special Drawing Rights - zvláštne práva čerpania) ako osobitnej svetovej mene. Názory na rozmiestenie SDR v Rusku, novú emisiu SDR. Zasadanie Dočasného výboru IMF. Výzva bývalých soc. ekonomík k odstráneniu protekcionizmu. Hodnotenie Slovenska, pomalá privatizácia prekážkou medzinárodnej spolupráce.