Podmínkou oživení je růst poptávky UNCTAD o světovém hospodářství - Vítek, Jan
Správa o hospodárskom vývoji vo svete spracovaná ženevským sekretariátom UNCTAD. Spomalenie hospodárskeho rastu v niektorých bohatých priemyselných štátoch sveta (Nemecko, Francúzsko - pokles výroby). Na druhej strane oživenie v USA, ostatných anglosaských krajinách OECD a očakáva sa aj oživenie v EU. Situácia v strednej a východnej Európe, Latinskej Amerike a Afrike. Inflácia, trh práce, ponuka a dopyt, konkurencieschopnosť. Návrhy UNCTAD pre budúci hospodársky vývoj.