Záujem o štúdium nemá v histórii obdobu tvrdí rektor pražskej Vysokej školy ekonomickej Jan Seger - Seger, J.
Organizačná a personálna prestavba VŠE v Prahe po r.1989, obsahová zmena výučby, moderné pedagogické metódy, kreditný spôsob štúdia. 15 ekonomických fakúlt v Česku, konkurencia. Spolupráca s EU Bratislava, so zahraničím, Pražská manažérska škola, titul MBA. Hospodárska činnosť VŠE.