Ekológia je globálna ekonomika Hovoríme s ministrom životného prostredia Jurajom Hraškom - Hraško, Juraj
Prístup vlády SR k problematike životného prostredia. Chápanie ekológie ako globálnej ekonomiky. Zákon EIA (Environmental Impact Assesment), prvým legislatívnym krokom v preventívnej ochrane životného prostredia. Podľa zákona EIA, ktorý schválila NR SR v apríli 1994 sa ako prvé posudzovalo Vodné dielo Žilina. Postupné uplatňovanie zákona v praxi.