Štát sa nezbavuje zodpovednosti
Konštituovanie nástupníckeho subjektu Československých štátnych dráh osobitným zákonom. Vznik štátneho podniku Železnice Slovenskej republiky, š.p.. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) ako právnická osoba, jej služby, povinnosti a majetkové postavenie.