Privatizácia vodnej dopravy dvíha kotvy Nevyhnutné bude zoštíhlenie stavu pracovníkov - Polakovič, Ivan
Postupná integrácia vodnej cesty v západnej Európe. Dopravcovia v medzinárodnej vodnej doprave SR. Slovenská plavba dunajská, š.p. Bratislava ako rozhodujúci dopravca a jeho 6 odštepných závodov. Výkony verejných prístavov v Komárne a Bratislave. Postupná privatizácia činností súvisiacich s dopravnou a prístavnou činnosťou. Privatizácia vodnej dopravy. Rozvoj infraštruktúry prístavov a vodnej cesty. Systém financovania infraštruktúry.