Zrýchlené odpisovanie majetku je výhodnejšie ako rovnomerné - Pástor, Ľ.
Od 1.1.1993 v platnosti nový daňový zákon č.286/1992 Zb. v znení neskorších predpisov, paragrafy č.26-33 upravujú odpisy. Objasnenie niektorých čęt nového systému, vzorec uľahčujúci výpočty, resp. výšku odpisu v ľubovoľnom roku odpisovania pri zrýchlenom odpisovaní.