Ocenenie podniku pri zmene vlastníka fúziou - Strinková, Viera
Oceňovanie podniku - zahŕňa časové hľadisko. Cieľom ocenenia je zistenie hodnoty, ktorá sa podniku prisudzuje k určitému dňu. Nákup a predaj podniku - zahrnutý do strategického plánu. Strategický plán umožňuje lepšie sa pripraviť na zmenu vlastníctva. Obsah oceňovania - zistenie budúcich výnosov. Podnety na oceňovanie (okrem iných aj fúzia). Viaceré formy fúzií. Ciele vzniku fúzií.