Poslanie a úlohy Slovenského ústavu technickej normalizácie - Plačková, O.
Zmeny v zabezpečovaní normalizačnej činnosti po vytvorení samostatnej Slovenskej republiky od 1.1.1993. Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR (ÚNMS SR) ako ústredný orgán štátnej správy SR. Slovenský ústav technickej normalizácie (SÚTN) ako rozpočtová organizácia ÚNMS SR pre zabezpečovanie činností pre technickú normalizáciu. Poslanie a činnosť týchto inštitúcií.