Slovensko členom FAO - Šuranská, Z.
Prijatie Slovenska za člena FAO v novembri r. 1993 na 27. zasadaní Generálnej konferencie FAO v Ríme. Príhovor slovenského ministra pôdohospodárstva P. Bacu pri tejto príležitosti. Program rímskeho zasadania - analýza celosvetovej situácie vo výžive, poľnohospodárstve, v lesnom hospodárstve a v rybárstve. Stanovenie základných smerov a prioritných úloh na r. 1994-95 a rámcové zameranie do r. 1999. Záväzky vyplývajúce pre Slovensko z členstva vo FAO a v Rade FAO.