Dnešní KBSE - pohled z Vídně - Matějka, Z.
Súčasná praktická činnosť KBSE (Konferencia o bezpečnosti a spolupráci v Európe). Misie KBSE. Príprava veľkej operácie KBSE v Náhornom Karabachu. Sankčné misie. Inštitúcia Vysokého komisára pre národnostné menšiny. Formy spolupráce KBSE s ruskými jednotkami pri urovnávaní konfliktov. Aktivita KBSE v rámci ľudskej dimenzie. Ekonomická dimenzia. Starostlivosť o novo prijaté krajiny Strednej Ázie. Politické konzultácie a príprava nových dokumentov.