Možnosti investovania v Slovenskej republike - Bonko, A.
Politické a makroekonomické predpoklady investovania v SR. Vecné predpoklady sú konkretizované v schválených hospodárskych politikách a koncepciách, napr. v priemyselnej politike SR. Vyžaduje si koordináciu aj z medzinárodného hľadiska. Súčasťou priemyselnej politiky je aj "Program stabilizácie a reštrukturalizácie Slovenska" spracovaný Svetovou bankou a Európskou bankou pre obnovu a rozvoj. Stimulačné opatrenia na podporu zahraničných investícií.