Prečo je u nás nedostatok investičného kapitálu? - Sojka, Jozef
Dlhodobé a krátkodobé príčiny nedostatku investičných zdrojov v období transformácie ekonomiky. Vnútorné zdroje na financovanie investícií: odpisy, zisk, úspory obyvateľstva, štátny rozpočet. Horšie východiskové podmienky menej vyspelých ekonomík na investície z odpisov. Problémy v porovnaní s vyspelými krajinami, vplyv zrelosti ekonomiky na ďalšie zdroje financovania investícií. Situácia v investičných zdrojoch r. 1993 na Slovensku. Potreba cudzích zdrojov sa oživovaním ekonomiky zníži.