K charakteristice postkeynesiánského proudu v moderní ekonomické teorii - Koderová, Jitka
Z obsahu obhájenej habilitačnej práce. - Predmet a metóda politickej ekonómie v chápaní postkeynesovských ekonómov. Východiská učenia, odmietnutie neoklasickej teórie rozdeľovania. Postkeynesovská teória rozdeľovania a rastu (J. Robinsonová, N. Kaldor, modely rozdeľovania, tzv. Pasinettiho paradox), teória cien (M. Kalecki, S. Weintraub), monetárna teória (P. Davidson, H.P. Minsky).