Karel Marx v dějinách ekonomického myšlení - Holman, R.
Karol Marx - mysliteľ, ktorý ovplyvnil intelektuálne myslenie 19. a 20. stor. Marx ako filozof a politický ekonóm. Teória nadhodnoty. Tzv. Veľký rozpor alebo transformačný problém v pracovnej teórii hodnoty. Teória kríz a reprodukčné schémy.