Roľnícke vzájomné pokladnice - Nátherová, T.
Na podnet predsedu agrárnej strany na Slovensku M. Hodžu sa od roku 1924 začali zakladať Roľnícke vzájomné pokladnice (RVP) - svojpomocné ľudové peňažné ústavy na družstevnom podklade. Hlavné poslanie - poskytovanie lacného úveru malým a stredným roľníkom. Úverová činnosť.