Ke koncepci agrárního programu ČR - Šilar, J.
Pokles významu poľnohospodárstva v národnom hospodárstve. Potreba subvencií z verejných rozpočtov. Marx-leninský model poľnohospodárstva a Mill-Marshalova štruktúra poľnohospodárstva v kapitalistických štátoch. Nedostatočné výsledky poľnohospodárstva komunistických štátov. Výsledky poľnohospodárstva v ČR pri prechode k trhovému hospodárstvu. Nová štruktúra poľnohospodárskych podnikov v ČR a nových krajinách SRN.