Báze dat pro marketing - Horký, J.
Prehľad marketingových báz dát (BD) prístupných našim užívateľom informácií v režime on-line. Vývoj informačných technológií v bývalom Československu. Obchodno-ekonomické BD: 1. BD o verejne publikovaných informáciách (faktografické BD - PROMT, INFOMAT; bibliografické BD - obmedzená využiteľnosť pre marketing; BD celých textov), 2. katalógy firiem, 3. štúdie. Jeden z najrozsiahlejších zdrojov báza PROMT (Predicasts Overview of Markets and Technology), informačný súbor obchodno-ekonomického charakteru americkej spoločnosti Predicasts Inc.