Leasing - Marek, K.
Vznik leasingu a pojem leasing. Rastúci podiel leasingu na trhu investícií vyspelých krajín. Faktory spôsobujúce rozvoj tejto formy podnikania. Zásadné výhody leasingu pre užívateľa a poskytovateľa. Rozvoj leasingu. Leasing a leasingové zmluvy vo vyspelých krajinách. Druhy leasingu - vnútroštátny a medzinárodný. Uzatváranie a obsah leasingovej zmluvy. Zmluva o kúpe prenajatej veci. Všeobecné odmienky finančného prenájmu (leasingu) hnuteľných predmetov.