Systémy devizových kursů v tržních ekonomikách - Mandel, Martin
Súčasná svetová kurzová sústava je nejednotná. Vyznačuje sa radom národných a regionálnych kurzových systémov. Pevné devízové kurzy. Voľne pohyblivé devízové kurzy. Navrhované reformy svetovej kurzovej sústavy. Vývoj devízových kurzov v 80 a 90-tych rokoch.