Slovensko-švédska hospodárska spolupráca - Ľach, P.
Dohoda o voľnom obchode medzi EZVO a SR (19.4.1994 podpísaný protokol o nástupníctve k dohode) základným dokumentom spolupráce SR a Švédska. Znižovanie ciel zo strany Švédska, postupné odstraňovanie netarifných prekážok. Poľnohospodárske ujednanie, kvóty. Rozvojová pomoc Švédska, inštitúcie, ktoré ju poskytujú, a možnosti pre Slovensko (BITS, Swedecorp, Švédsky inštitút). Známky oživenia švédskeho hospodárstva, hlavné hospodárske ukazovatele.