Prepravná zmluva v medzinárodnej cestnej nákladnej doprave a zodpovednosť dopravcu - Gnap, Jozef
Podnikanie v cestnej doprave. Dohovor o prepravnej zmluve v medzinárodnej doprave (CMR - publikovaný v Zbierke zákonov vo vyhláške č.11/1975 Zb.) Rozsah platnosti Dohovoru CMR. Uzavretie a vykonávanie prepravnej zmluvy - nákladný list. Obsah medzinárodného nákladného listu. Zodpovednosť dopravcu za výdavky a škody a ďalšia zodpovednosť odosielateľa. Prekážky v doprave. Náhrada škôd spôsobených dopravcom. Riešenie otázok reklamácií a sporov z neplnenia zmluvy o preprave veci.