Spletité vývojové cesty samosprávné Evropy - Müller, Z.
Problematika decentralizácie politického rozhodovania a formy deľby správy podľa teritoriálneho hľadiska. Teritoriálna deľba právomocí. Úskalia preskupovania moci. Prednosti decentralizácie. Erózia tradičných štruktúr. Ideálny model vlády.