Zákon Národnej rady Slovenskej republiky o zriadení Národnej poisťovne
Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č.7 zo 17. decembra 1992 o zriadení Národnej poisťovne a o financovaní zdravotného poistenia, nemocenského poistenia a dôchodkového poistenia.