Elektronické registračné pokladne - Oravec, František
Uplatňovanie vyhlášky MF SR č.55/1994 Z.z. z 22.februára 1994 o spôsobe vedenia evidencie tržieb elektronickou registračnou pokladnicou publikovanou v Z.z., ktorá nadobúda účinnosť dňom vyhlásenia t.j. 1.januára 1995. Význam povinnosti vedenia evidencie tržieb pomocou registračnej pokladne u platiteľov dane z pridanej hodnoty. Vyhláškou definované pojmy - ambulantný predaj, pokladnica, daňový kód pokladnice, hrubý obrat a iné.