Modelování dividendové politiky - Marek, Petr
Výklad troch druhov dividendovej politiky: 1. stabilná, 2. pasívna reziduálna, 3. politika udržovania stálej výšky dividendového podielu (Dividend Payout Ratio) - pomeru časti zisku určenej na rozdelenie akcionárom k celkovému disponibilnému zisku spoločnosti. Modely dividendovej politiky podľa druhu politiky pre účely finančného plánovania spoločnosti.