Zisk kontra cash flow - Kalafutová, Ľudmila
Nadväznosť na príspevok z EPP 6-7/94, ktorý poukazuje na vypovedaciu schopnosť súvahy, výkazu ziskov a strát a zisku pre hodnotenie firmy. Tento príspevok sa zameriava na výkaz cash flow a ukazovateľa cash flow. Rozdiel medzi ziskom a cash flow vysvetlený na príklade. Východiská pri zostavovaní výkazu cash flow. Predpoklady transformácie hospodárskeho výsledku na ukazovateľ cash flow. Konkrétny príklad zjednodušeného postupu tvorby výkazu cash flow, jeho vypovedaciu schopnosť ako aj ukazovateľ cash flow. Plán cash flow.