Nápravné opatrenia Prvok č. 14 normy ISO 9000, základný regulačný prostriedok SRA - Frischer, P.
Definícia akosti doplnená o požiadavky na služby zákazníkom. Zabezpečenie toku vertikálnych a horizontálnych informácií z procesov i do procesov. Pri správnom používaní nápravných opatrení by sa v dobre fungujúcom SRA vyskytnutá chyba nemala opakovať. Zdroje informácií o chybách. Evidencia, náležitosti kontrolného listu (karty) nápravného opatrenia, formulár. Neperspektívnym riešením je udržiavať nepodarky v medziach "prijateľnosti". Prehľad metód a techník kvality. Uplatnenie nového spôsobu nazerania na akosť.