Výrobková certifikácia Preskúšavanie akosti výrobkov a výrobkovej schopnosti výrobcov - Frischer, P.
Akceptovateľnosť výrobkov a činností v rámci EÚ má zabezpečiť výrobkový certifikát. Udeľuje ho akreditovaná inšpekčná organizácia na základe presne určených pravidiel, postupov a predpisov. Od r.1996 sa na trhu neuplatnia výrobky bez certifikácie. Výrobky povinne preskúšavané a výrobky nepodliehajúce povinnému preskúšavaniu. Preskúšavanie výrobcu na základe dotazníka. Inšpekčné organizácie robia aj konkrétne prebierky výrobkov a preverujú kontrolné operácie (dozor počas výroby). Certifikácia zváračských škôl, postupové a pracovné skúšky zvárania.