Základný prvok SRA - dokumentácia. 1 Akosť podľa ISO 9000
Systém riadenia akosti (SRA) - normy ISO 9001-9004 - má uspokojiť potreby zákazníka. Charakteristika SRA, dokumentácia procesov a kontrolných mechanizmov na zabezpečenie funkčnosti a stálosti. Kroky umožňujúce rozoznať výkyvy od určeného štandardu, včas zasiahnuť, stabilizovať a zlepšiť dané procesy. Nové štandardy, dokumentácia (príručka akosti, technicko-organizačné postupy, koncepcia a plány akosti, organizačný poriadok, ďalšie normy).