Transformace vědy a výzkumu v ČR - Provazník, S.
Štvrtý rok priebehu transformácie vedy a výskumu v ČR. Výsledky výskumu, ktorý uskutočnil Kabinet pre štúdium vedy, techniky a spoločnosti SÚ AV ČR v roku 1993-1994. Cieľom výskumu bolo získanie konkrétneho obrazu o reálnom postupe procesu transformácie vedy a výskum ČR. Východiská transformácie. Dva prístupy k transformácii. Priebeh transformácie v dvoch etapách. Transformácia Akadémie vied, vysokoškolského výskumu a podnikového sektoru výskumu. Formovanie účinného výskumu a vývoja porovnateľného na medzinárodnej úrovni.