Chudoba a možnosti jejího řešení. 9 Základy sociální politiky - Žižková, Jana
Príčiny chudoby a jej meranie. Chudoba vzniká z troch hlavných skupín dôvodov: z nízkych zárobkov, z nezamestnanosti a rozdielov vo vlastnenom majetku. Možnosti riešenia chudoby. Sociálno - politické opatrenia na riešenie existujúcej chudoby ( minimálne mzdy, záporné zdanenie príjmov, životné minimum ).