Funkce a nástroje sociální politiky. 3 Základy sociální politiky - Žižková, Jana
Funkcie sociálnej politiky. Ochrana funkcie. Rozdeľovanie a prerozdeľovanie je najvýznamnejšia funkcia sociálnej politiky, pretože v značnej miere realizuje jej vlastný obsah opatrení. Homogenizačná, stimulačná a preventívna funkcia sociálnej politiky. Nástroje sociálnej politiky. Kolektívne vyjednávanie, program a plán sociálnej politiky. Sociálne príjmy, sociálne služby, účelové pôžičky, vecné dávky, úľavy a výhody poskytované rôznym skupinám obyvateľov.