Hledání dimenzí evropské sociální politiky - Drabeš, Zdeněk
Nadobudnutím účinnosti zmluvy o Európskej únii sa otvárajú perspektívy pre aktity Spoločenstva v sociálnej oblasti. Zelená kniha vydaná pri príležitosti ratifikácie Maastrichtskej zmluvy má tvoriť základ pre diskusie o ďalších smeroch sociálnej politiky na všetkých úrovniach a o širokom okruhu otázok, ktoré zahrňujú i politiku trhu práce. Dimenzie sociálnej politiky. Sociálna výzva Európe a Európskej únii. Spoločné priority. Situácia v zamestnanosti. Pracovné podmienky. Problémy mladých ľudí. Ekonomická a sociálna úloha starých ľudí. Integrácia postihnutých ľudí.