Kontinuita a diskontinuita v hospodářském vývoji Československa - Průcha, Václav
Sedem medzníkov prerušenia plynulého hospodárskeho vývoja Československa od r.1918 a ich charakteristika. Medzivojnové obdobie 1918-1938. Druhá svetová vojna a revolučné premeny 1945-1948. Prechod k vysoko centralizovanej direktívnej sústave riadenia hospodárstva a pokus o jej premenu v r.1968. 80. roky a situácia po r.1989.