Aká je úloha štátu v hospodárstve? - Sedlák, Mikuláš
Úloha štátu v trhovom hospodárstve a osobitne v transformujúcich sa ekonomikách. Koordinácia záujmov v trhovom hospodárstve. Presadzovanie individuálnych ekonomických záujmov môže vyvolať deformácie a rozpory medzi čiastkovými a celkovými záujmami v hospodárstve a spoločnosti. Regulatívna funkcia plánu. Japonsko - krajina s vysokou mierou štátnej regulácie ekonomiky.