Obecnější problémy prognózování sociálně ekonomických skutečností - Stehlík, J.
Príspevok do diskusie o formulovaní hypotézy poznania a utvárania budúcnosti, hlavne ekonomickej a sociálnej, a na ich základe vytvorenia aplikabilných "konkrétnych modelov" a úloha prognostiky. Predmet a metódy prognózovania (genetická-induktívna a normatívna-deduktívna). Cieľová doba a hlavné atribúty tejto činnosti. Predpoklady úspešného prognózovania. Čas a priestor ako podmienky prognózovania.