Transformační poločas České "pézetky" - Bautzová, Libuše
Tradingové domy v Českej republike. Postavenie "pézetiek" (podnik zahraničného obchodu) v minulosti a situácia v súčasnosti. Likvidácia "pézetiek" alebo ich transformácia na akciové spoločnosti. Účelová organizácia FINOP a jej činnosť. Problémy dnešných obchodných spoločností. Konkrétne príklady niekoľkých obchodných firiem (Strojexport, Centrotex, Motokov, Technoexport).