Miesto a úloha BZCS, a.s. v platobnom systéme Slovenska - Požgay, R.
Kľúčovú úlohu v platobnom systéme Slovenska zohráva Bankové zúčtovacie centrum Slovenska, a.s. (BZCS, vzniklo 1992). Všetky banky v súlade s nariadením NBS sú povinné uskutočňovať medzibankové platby prostredníctvom BZCS. Základné činnosti BZCS. Platobné transakcie. Zúčtovanie medzištátnych platieb s ČR.