Kľúčové otázky globálnej ekonómie - Sutherland, P.D
Generálny riaditeľ Organizácie svetového obchodu (WTO) Peter D. Sutherland na Svetovom ekonomickom fóre v Davose 29.1.1995 o spolupráci vedúcich predstaviteľov sveta v záujme globálneho rastu (založenie WTO). Faktory ovplyvňujúce globálne ekonomické a politické prostredie: hlbšia a širšia integrácia svetovej ekonomiky, rozdielne demografické trendy v rozvinutých a rozvojových krajinách, rozšírenie trhovo orientovaných reforiem, koniec studenej vojny. Zlepšenie koordinácie medzi medinárodnými inštitúciami.