K prípravám Slovenskej republiky na vstup do Európskej únie - Schenk, J.
Smerovanie zahraničnej politiky Slovenska. Štruktúrované vzťahy Slovenskej republiky a Európskej únie. Oblasť spravodlivosti a vnútorných vzťahov. Regionálna spolupráca. Harmonizácia práva. Obchod a hospodárske vzťahy. Iné oblasti spolupráce.