Od jednotného trhu k měnové unii Bankovní právo Evropské unie - Tomášek, M.
Právne normy pre poskytovanie finančných služieb v rámci krajín EÚ. Rímska zmluva - stanovenie rámcových zásad pre poskytovanie finančných služieb. Základné predpoklady pre vytvorenie jednotného trhu bankových služieb EÚ. Zásada kontroly domovským členským štátom. Proces budovania európskej menovej únie - vplyv na finančné služby. Prekážky na ceste k vytvoreniu jednotného trhu bankových a finančných služieb - daňová oblasť, štrukturálne prekážky, regulačné obmedzenia.