Viac investícií a exportu Východná Európa na ceste do Európskej únie - Hanáček, Juraj
Nevyhnutnosť fungujúcej ekonomiky pri začleňovaní krajín strednej a východnej Európy do Európskej únie. Kritériá miery ekonomickej transformácie krajín strednej a východnej Európy - veľkosť štátneho sektora, podiel súkromného sektora na tvorbe HDP. Miera dotácií. Porovnanie výšky rozpočtového deficitu. Podiel HDP na obyvateľa. Rast investícií a exportu nevyhnutný pre rýchlejší rast ekonomiky. Porovnanie ekonomík šiestich krajín, ktoré majú asociačnú dohodu s Európskou úniou (Poľsko, Maďarsko, ČR, SR, Bulharsko a Rumunsko).